четвер, 10 листопада 2016 р.

МОВА – ЦЕ ДУША НАРОДУ, А НАРОД БЕЗ МОВИ НЕ НАРОД»

«Мова – це диво, яке ми чуємо від миті свого народження, це почуття, які допомагають нам виразити любов і турботу про рідних та друзів, це радість, якою ми ділимось з коханою людиною, це душа, що випромінює життєву силу,  це невичерпне джерело, звідки ми черпаємо наснагу, знання і прагнення осягнути всесвіт» - такими словами розпочалося дійство «Спочатку було Слово», яке відбулося 9 листопада 2016 року в Тернопільській Українській гімназії ім. І. Франка.
Тут стартував у області ХVІІ Міжнародний конкурс з української мови  ім. П.Яцика та ХVІ Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої», присвячений Шевченківським дням.
Про важливість усвідомити кожною людиною себе в рідному слові, вивчати, шанувати, зберігати і примножувати його висловлювали                    в.о. начальника управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ганна Зварич та директор Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Олександр Петровський.
Гармонійне поєднання віршів, пісень у мультимедійному обрамленні на тлі ліричної музики створило незабутню атмосферу свята слова та духовності.

Немає коментарів:

Дописати коментар